Gata, ne-am hotărât! Vom croșeta și pături

Modelul năzdrăvan al atelierului nostru virtual, D, colindă străzile Londrei zilele acestea. Împreună cu părinții, desigur. Praful magic, care i-a dat de furcă Ariadnei, a fost uitat acasă, într-un sertar, așa că englezii pot sta liniștiți, D nu va încerca să coloreze griul londonez.

Firește că Ariadna va reveni în țară cu desaga plină de fire noi de croșetat, fire din bumbac și bambus. Ceea ce înseamnă că vom avea și mai mult de lucru. Numai modele să avem, că de inspirație facem rost după o ceașcă de cafea/ceai.

Dacă urmăriți blogul lui Mike Sellick – The Crochet Crowd – știți și de clubul dedicat celor ce croșetează pături. Și văzând zecile și sutele de modele, zău că ne mănâncă degetele să facem și noi pături croșetate (afghan). Așa că împreună cu Ariadna am decis să organizăm o competiție să vedem cine croșetează cel mai repede o pătură pentru copii. Dacă vreți să participați în competiția noastră, dați-ne de veste! Nu avem premii, dar avem cadouri frumoase pentru cine ni se alătură.

Concursul va începe din 10 aprilie și va dura până la finalul lunii. Vom ține evidența aici, pe site, și pe Facebook (unde mai scriem și despre lucruri/proiecte care ne plac).

Ariadna deja și-a ales un model (mamele știu ce vor!), însă mie mi-e tare greu să mă decid la un pattern. Și asta pentru că toate mi se par frumoase și ușor de făcut. Please help a girl out! Am nevoie de opiniile voastre. Ajutați-mă să aleg un model de pătură! Pretty please?!

Am compilat o parte din modelele care mi s-au părut interesante, însă accept cu drag și alte sugestii:

1. ZigZag Blanket după un model pe pe Attic24, un blog de mămică britanică pe care-l studiez frecvent.

baby zigzag blanket attic24

2. Baby Blanket Blues, de Katherine Eng – Ravelry

baby blanket blues

3. Blue Polka Dot Baby Blanket de la Red Heart

polkadot baby blanket red heart

4. Woven Baby blanket de Pia Lindén

woven baby blanket

Ce ați alege voi? Dacă aveți alte sugestii, vă invit să folosiți formularul de comentarii de mai jos.

2 comments

Leave a Reply