Ce asculti atunci cand lucrezi?

Deși știu că în țara noastră cărțile audio nu au o trecere prea mare (cu toate că în copilărie mulți dintre noi am ascultat cu drag poveștile cu prinți, prințese și vrăjitoare difuzate de Radio România Cultural), am descoperit că muncesc cu mai mult spor dacă ascult o poveste în timp ce croșetez. Sigur, croșetatul presupune concentrare, numărarea ochiurilor și rânduri egale (ochiuri făcute simetric), însă povestea ascultată nu-mi distrage atenția de la muncă.

Spre exemplu, în timp ce croșetam căciula de viking (după un model creat de Mamachee și pe care l-am cumpărat din magazinul său de pe etsy), am ascultat povestea audio „Some kind of Fairy tale” de Joyce Graham. Povestea e narată excelent de John Lee, cu un accent britanic fantastic. Reușește să intre în pielea personajelor și să le dea acel farmec pe care-l aveau și poveștile românești difuzate la radio.

Căciula a ieșit foarte bine, fără vreun ochi lipsă ori vreun rând deșirat (de fapt, mi-a picat cu tronc modelul așa că l-aș mai face zi de zi) și, recunosc, mi-a fost mai mare dragul să o lucrez în timp ce ascultam povestea domniței care s-a pierdut în pădure, printre zâni și zâne. Atenție: nu e o poveste pentru copii, întrucât conține și descrieri despre orgii și desfrânări în tărâmul magicelor zâne.

Așadar, voi ce ascultați atunci când lucrați?

caciula crosetat viking

2 thoughts on “Ce asculti atunci cand lucrezi?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.