Cadouri handmade de 8 martie

8 martie, Ziua Internațională a Femeii, își are originile în manifestările muncitoarelor din New York, la începutul anilor 1900, pentru condiții mai bune de muncă, salarii corect calculate și … dreptul de vot.

Putem spune, așadar, că Ziua Internațională a Femeii se datorează femeilor muncitoare care au căutat să schimbe în bine atât stilul de viață, cât și munca. Pentru că un om care muncește 20 de ore cu 2 pauze nu poate da același randament și performanță precum un om care lucrează 8 ore cu pauze.

În acest context de 8 martie sunt potrivite cadourile handmade – unicate, lucrate cu drag și personalizate. Vă recomandăm 5 cadouri realizate manual pe care le puteți oferi prietenelor, mamelor și doamnelor din viețile voastre:

1. Un portret în creion

Fie că îl dăruiți mamei sau iubitei, portretul în creion (alb-negru, color sau tehnică mixtă) e un cadou inedit, unic și cât se poate de personal. Anca Suiugan e pictorița noastră care vă poate ajuta să oferiți un cadou unicat.

Pentru comenzi de portrete și picturi pe care doriți să le oferiți cadou, vă sfătuim să-i scrieți cu cel puțin 2 săptămâni înainte. Și asta pentru că un portret în creion nu se realizează într-o oră, ci pentru a ieși bine și pentru a evidenția calitățile persoanei, portretul trebuie lucrat cel puțin 10 ore.

portret in creion

2. Broșe și flori croșetate

Lucrate manual, din bumbac fin, colorate și vesele, broșele croșetate sunt accesorii ideale pentru doamnele și domnișoarele care apreciază un lucru bine făcut.

În fiecare femeie e ascunsă o fetiță, așa cum în fiecare bărbat se ascunde un băiețel care a schimbat mașinuțele și Lego pe jocuri video și „jucării” mai practice. Firul alb simbolizează fetița inocentă din fiecare femeie, iar firul roșu reprezintă pasiunea pe care noi, femeile, o regăsim în tot ceea ce facem.

Fundița în culori vesele e potrivită ca accesoriu la o cămașă sobră (adaugă un stop de culoare ținutei).

cadou handmade de 8 martie

3. Papioane handmade

Croite și cusute de către croitorul Atelierului Handmade, Radu, papioanele pot fi purtate atât de către domni, dar mai ales de către doamne și domnișoare. Din bumbac sau din piele, papioanele pot fi purtate ca broșe sau ca accesorii inedite pentru ținute moderne feminine.

papion mov

4. Bentițe pentru păr

Bentițele elastice, din dantelă delicată, îmi amintesc de perioada când mama mă pregătea de școală. Mă peria și-mi punea o bentiță cochetă pentru ca părul să nu-mi ajungă în ochi. „Să vadă fata învățătoarea, ca să fie atentă la ore!”, zicea mama de fiecare dată când căuta bentița prin sertarul cu agrafe. Și când te gândești că-n acele vremuri nu exista moda emo, cu bretonul cât mai lung peste ochi.

Pentru domnișoarele cochete vă recomandăm bentițele din dantelă cu floare croșetată din fir Anchor.

bentita eleganta

5. Cercei 

Din sticlă de Murano, pietre semiprețioase sau mărgele fine de nisip, cerceii handmade sunt potriviți oricărei ținute, în funcție de preferințele personale, desigur.

cercei din sticla de murano

One comment

  1. George says:

    Frumusetea si unicitatea bijuteriilor handmade este nepretuita. Inca nu am ajuns sa punem pret pe adevarata valoare a lucrurilor facute manual. Felicitarile mele pentru munca depusa.

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.