Cafeaua de duminică IX

Nici nu are rost să vă mai povestesc despre căldura cu care ne luptăm de câteva zile, pentru că ştiu că şi voi sunteţi în aceeaşi situaţie. Aşa că pentru a nu lăsa creativitatea să se evapore precum apa, iată câteva idei pe care le puteţi încerca acasă:

1. Limonadă cu banane şi căpşuni

Reţeta e în limba engleză, fiind uşor de reprodus chiar dacă traduceţi textul cu google translate. În plus, e o reţetă naturală, gustoasă şi hrănitoare, fără vreun strop de siropuri pline de chimicale.

limonada de capsuni

2. Cum să pictezi o brăţară de lemn

Un tutorial foarte bine explicat cu toţi paşii ce trebuie urmaţi pentru a obţine bijuterii inedite. Un articol marca Făbricuţa de idei

3. Cum să faci vopsea pentru copii?

Repeat After Me, un blog de familie pe care-l urmăresc de ceva vreme, conţine o mulţime de tutoriale drăguţe şi uşor de reprodus acasă. Astăzi vă recomand un tutorial pe care mămicile îl vor aprecia cu siguranţă: cum să faci vopsea naturală pentru jocurile copiilor.

4. Cum să croşetezi flori pe un suport?

Tehnica se numeşte netting fork şi presupune croşetarea pe cele două bare paralele.

Un model regăsiţi în clipul următor (descrierea e în limba spaniolă, dar cred că oricine poate urmări mişcările mâinilor pentru a înţelege cum se lucrează):

5. Cum să croşetezi un coş pentru aţă?

Un tutorial în limba engleză, foarte bine explicat de către Ami. Pattern-ul poate fi consultat aici

cos-crosetat

2 comments

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.