Copiii nostri in atelierul de handmade

Atelierul este un fel de loc sfânt pentru artist unde nimeni nu are voie să îşi bage mânuţele, dar ce ne facem dacă suntem părinţi și ne dorim ca și copiii noştri să crească într-un mediu plin de imaginaţie si libertate de exprimare?

În mai multe filme cu și despre artişti am văzut că “ordinea lor dezordonată” îi ajută să aibă inspiraţie şi să creeze colecţii noi. Cel mai mare dezastru era când cineva le făcea curăţenie în materiale. Atunci părea atelierul fără viaţă şi imposibil de creat ceva în el.

Ei bine, la mine stau cu totul altfel lucrurile. Mărgelele, aţele, agrafele, panglicile sunt aşezate frumos pe culori și texturi, în cutii compartimentate și cam totul este foarte bine organizat pe categorii. Dar fetiţa mea năstruşnică nu e de acord, aşa ca o dată la ceva timp face propria ei ordine, că doar avem o înţelegere: împărţim tot și folosim împreună tot. Am şi taxă la vânzări să-i fac mereu ceva doar pentru ea, dar despre asta altă dată.

Aşa că săptămâna asta, într-o seară magică în care a explodat inspiraţia ei în toată casa (cu praf magic strălucitor si sigur imposibil de curăţat imediat), s-a gândit că şi  ordinea mea trebuie organizată mai serios. Aşa că ale mele cutii au fost golite pe masă, iar perluţele și panglicile pentru noua serie de agrafe la care lucrez au fost aşezate haotic, dar conform “ordinii ei dezordonate”. Agrafele, perlele și panglicile de aceeaşi culoare laolaltă, aţele pe post de rafturi pentru agrafe și cutiile … goale. Pe moment nu mi s-a parut amuzant şi nu am făcut poze, ci m-am plâns pe messenger la Lili care râdea de numa’  de păţania noastră.

După ce a făcut “ordine” pe masa noastră de atelier a urmat foarfeca și lipiciul la lucru, cu materialele noastre bineînţeles… împărţim tot, că doar aşa e frumos să implicăm si copiii când lucrăm la ceva. Am un mic artist care creşte pe lângă noi, greu de rezistat însă uneori ca părinte …încă este plină casa de sclipici și din covor chiar nu ştiu cum o să-l scot.

Bănuiesc ca avea dreptate scenaristul filmului “Yours, mine, ours”: casa este pentru libera exprimare,  musafirii îi scoți în oraș! :)).

Colecţia de primăvară, semnată cu praf magic de Debora Jugariu – 6 ani.  🙂

3 thoughts on “Copiii nostri in atelierul de handmade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.