Cum am petrecut sfarsitul lumii? Croșetând un guler cu glugă!

Cu greu am găsit la magazinul de țesături și textile exact firele de care aveam nevoie pentru a croșeta un guler cu glugă. Scump fir, dublu la preț și mult mai gros față de ața pe care o foloseam în mod normal pentru căciuli și gulere croșetate. Cumpărasem modelul de glugă de pe etsy, croșetă de 10 mm aveam și abia așteptam s-o pun la muncă.

S-a nimerit să încep gulerul exact în 21 decembrie, când cel mai fierbinte subiect pe internet, la TV sau la radio era … Apocalipsa. Cum care Apocalipsă? Exact, cea care s-a lăsat așteptată. Fată cuminte cum sunt, mă pregătisem cu ceai cald și prăjiturele, ca s-o întâmpin cum se cuvine. Un fel de „come to the dark side, we have tea and cookies”. Dar n-a fost să fie …

V-am mai spus deja că-mi place să ascult povești audio sau radioul în timp ce croșetez. Nu mai știu ce post de radio ascultam, dar în timp ce terminam gulerul cu glugă țin minte că am auzit o glumă pe seama sfârșitului lumii:

„- Știi de ce sunt sigur că la noi n-o să vină Apocalipsa?

– De ce mă, ia zi?

– Păi, cum să vină sfârșitul lumii la noi, dacă noi suntem în urmă cu 50 de ani. hăhăhă”. #glumede3lei

Și pentru că gluga pe care o lucram am numit-o „Scufița Roșie”, m-am gândit la ce-ar fi făcut fetița din poveste dacă ar fi știut că lupul îi va veni de hac? Așa cum și noi am fost avertizați că-n 21 decembrie 2012 lumea s-ar sfârși. Ar fi chemat din timp vânătorul să o salveze, înainte de a ajunge în stomacul dihaniei? Ar fi avertizat-o pe bunicuță să anunțe SMURD-ul să fie prin zonă și-ar fi anunțat poliția ca să-l prindă în flagrant pe pofticiosul lup?

Sau poate că ar fi mers prin pădure cu mașina 4X4, evitând întâlnirea cu lupul, iar casa bunicuței ar fi avut un sistem de supraveghere dotat cu alarmă de … lupi?!

Și uite așa am petrecut eu sfârșitul lumii care n-a mai venit. Croșetând cu gândul la Scufița Roșie modernă!

Pam-pam!

gluga crosetata

 

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.