Fire de crosetat și mercerii

Probabil cea mai mare frustrare a oricărei persoane care croșetează ori tricotează o reprezintă proiectele începute și lăsate să aștepte zile cu … timp liber. De ce ziua are doar 24 de ore și nu 48? De ce trebuie să dormim 8-9 ore pe noapte, când  putem folosi jumătate din acel timp dedicat somnului pentru a termina proiectele începute? Întrebări retorice, pentru că știm cu toții răspunsurile corecte.

Iată-l pe Gigantus Equus Misticus, proiectul început acum o lună și pentru care încă n-am găsit timp pentru a-i oferi trupul pe care-l merită. Va fi cel mai mare  (și pufos!) proiect lucrat până acum, va depăși 40 cm în lungime.

gigantus equus misticus unicorn

O altă frustrare o reprezintă firele. În Oradea cu greu găsim fire de crosetat, în special bumbac. Acrilul Red Heart se vinde într-o paletă bogată de culori la prețuri bune, însă bumbacul Schachenmayr (gama Catania, spre exemplu) se găsește în maximum 10 nuanțe. E frustrant când realizezi că nu ai cum să faci anumite jucării/haine din bumbac pentru că nu ai de unde să le cumperi din oraș. Norocul nostru că există mercerii online!

Zilele trecute am ajuns până în Timișoara (la Materna din Piața Operei), unde am găsit bumbac Alize în 2 nuanțe degrade frumoase, potrivite pentru jucăriile pentru prunci. Aș fi cumpărat mai multe, mi-aș fi făcut un stoc de fire dacă aș fi avut loc pentru toate. În Oradea n-am găsit fire Alize la vreo mercerie. Sigur că bumbacul Alize nu se ridică la nivelul bumbacului Catania (care-i răsucit), însă e ușor de lucrat și nu se scămoșează. Să mai amintesc de bumbacul Pattons? Ori de minunatele fire Barka pentru care aș fi în stare să merg lunar până în Ungaria?!

fire bumbac alize

Am folosit bumbac Alize pentru câțiva minioni și sunt mulțimită de calitatea firului moale. În Oradea încă n-am găsit bumbac galben intens, precum cel din imagine. Sunt curioasă dacă în orașele unde locuiți găsiți fire bune, în cât mai multe culori și nuanțe.

minion crosetat bumbac

Și pentru că nu-i frumos să închei articolul într-o notă negativă, vă anunț că-n zilele următoare voi avea un nou tutorial. Vom învăța cum să croșetăm flori și frunze de toamnă. Manualul e pregătit, fire avem, pozele mai lipsesc.

crosetam frunze de toamna

Voi ce noutăți aveți? 

4 comments

 1. cati says:

  o da… mi-am regasit frustrarile printre randurile tale 🙂 eu alize am luat tot din timisoara, de la merceria din real 🙂 as fi luat tot raftul, toate firele atat erau de frumoase si multe 🙂 catania am gasit doar la adrian la 10 ron dar internetul abunda de catania la 8 ron.

  cu fire barka n-am lucrat nicioadata dar am dat de un site unde se vindeau aceste fire (creativ hoby sau shop, ceva de genul acesta:) si mi-au facut o impresie buna (din poze:)) ai gasit ceva magazin in debrecen care vinde aceste fire? si eu as fi interesata sa cumpar,. par fire de calitate.

  • Lilișor says:

   Firele Barka le voi testa zilele acestea, am comandat din Ungaria și au ajuns. Am comandat doar câteva gheme, sunt curioasă cum se simt.
   Avem mercerie în Real? 🙂 Că la Adrian doamnele mi-au spus că n-au auzit de Alize :))

 2. cati says:

  in real in timisoara 🙂 la noi incet incet dispare realul 🙂 poate i-ar fii salvat de la faliment o mercerie 🙂 🙂 🙂 pacat ca n-au incercat sa-si deschida una 🙂

  eu cu firul alize am patit-o la merceria din crisul :)mi-a zis doamna sa iau italianwool ca acest fir e produs de italieni si trebuie sa fie la fel de bun ca alize 🙂

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.