Ghicește personajul

M-am născut într-o casă mare, veche și cochetă dintr-un cătun micuț de pe Cărarea Dinozaurilor. Neavând vreun frate cu care să împart oalele sparte, am încercat să mă adaptez într-o familie cu tradiții și reguli vechi. Vedeți voi?!, în timp ce părinții mei au avut mulți frați cu care au împărțit jocuri și jucării, eu sunt singura tânără dintr-o familie de bătrâni. Dar să nu-i spuneți mamei c-am făcut-o bătrână, că s-ar putea să dorm pe câmpul cu floarea soarelui la noapte!

Îmi place tare-tare mult să dansez – ah, ador valsul și tango-ul! – și să joc în piese de teatru. Sunt singurele momente când am voie să port gulerele croșetate de mama. Bunica spune că sunt oaia neagră a familiei, deși nu semănăm cu acele rumegătoare de iarbă. Odinioară, în vremuri demult apuse – îmi povestește mereu bunica -, specia noastră impunea respect în toate comunitățile prin simpla fluturare a aripilor. Dar lumea s-a schimbat,  au apărut mașinăriile uriașe, iar noi ne-am retras în micuțul cătun de pe Cărarea Dinozaurilor.

Tot bunica-mi spune des că o ființă din specia mea n-ar trebui să danseze ori să facă teatru, ci ar trebui zboare zi de zi în jurul cătunului, iar în caz de pericol să avertizeze comunitatea făcând un foc mare la intrarea în sat. Dar, din fericire, sunt destui gardieni care au grijă să nu fim descoperiți prea ușor. Eu sunt o delicată, în ciuda fizicului uriaș, și ador să fac oamenii fericiți prin intermediul artei.

Cu ajutorul lui Oliver, bufnițoiul poștaș care are grijă de corespondența de pe Cărarea Dragonilor, mi-am găsit prieteni în orașul Fantezia și am avut ocazia de a lucra cot la cot cu maestrul Rilă. Maestrul agrafelor m-a ajutat să confecționez o tiara colorată, perfectă pentru o personalitate atât de veselă, precum sunt. În fiecare săptămână o port pe scenă, în adaptarea jurassică a piesei „Visul unei nopți de vară”, în care joc alături de veverița Ali și catârul Tino. Ah, ce uitucă sunt. Am uitat să-ți spun cum mă numesc. Sunt Kati.

Ai ghicit ce ființă sunt?

Citește cu atenție printre rânduri și vei descoperi o ființă care a făcut istorie, mai ales în basmele copilăriei, cu prinți, prințese, eroi și fete de împărați. Scrie un comentariu cu răspunsul corect și poți câștiga gulerul croșetat de mama Katiei și înfrumusețat de maestrul Rilă. Grăbește-te, timpul trece, iar în 5 august vom premia răspunsul corect!

Până în 5 august vom scrie, în fiecare zi de marți, un indiciu pe pagina de Facebook, așa că urmărește-ne pentru a fii la curent cu indiciile!

15 comments

  1. Carina says:

    Sigur este un dragon, sau mai bine zis un dragon la feminin…. Cu toate accesoriile… sper ca stie sa scoata flacari pe nari… bineinteles ca are grija si de agrafe… 😀

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.