Haideti sa facem o fapta buna: internatul Casa Veronica

Știți că rata abandonului școlar în România, în 2011, a fost de 17,4%? Cei mai mulți tineri care-și abadonează studiile provin din familii sărace, din mediul rural ori au dizabilităţi. Pentru a reduce abandonul școlar local și pentru a-i încuraja pe copii să-și continue studiile organizația non-guvernamentală Nansenhjelpen din Olanda a pus bazele Internatului Casa Veronica.

Internatul găzduiește, în acest moment, aproximativ 20 de elevi proveniți din familii dezavantajate și din rândul minorităților, împreună cu personalul aferent. Elevii cazați la Casa Veronica au fost aleși, în parteneriat cu autoritățile orădene, din rândul familiilor care nu au posibilitatea de a susține financiar educația copiilor, privându-i astfel de șanse reale de a se integra în societate și de fundamentul unei vieți echilibrate, mai bune.

Elevii internatului locuiesc și studiază în acest spațiu până la absolvirea liceului. La Casa Veronica se asigură toate cele necesare dezvoltării fizice și intelectuale a elevilor, prin hrană adecvată, îmbrăcăminte, transport, confort, igienă, asistență medical, activități recreative, rechizite și echipament școlar, precum și ajutor individual în vederea însușirii materialelor școlare.

Unde e problema?

Pentru a le oferi copiilor din internat căldură și apă caldă în timpul iernii, costurile se ridică la aproximativ 3500 lei/lună și organizația nu își mai permite să le achite. În Oradea rețeaua de gaz metan nu e răspândită, abia a ajuns în câteva cartiere de case. De aceea soluția care reduce foarte mult costurile cu încălzirea în această iarnă rămâne implementarea unei centrale cu paleți.

Însă, pentru a implementa proiectul acesta, organizația are nevoie de 6300 euro. Și aici intervine ajutorul nostru. Cu câțiva lei de la tine, cu 10 lei de la noi, cu alți câțiva lei de la fiecare român care vrea să-i ajute pe copii, putem strânge suma necesară implementării proiectului. Donațiile le puteți vira și în conturile următoare:

1. IBAN = RO38BRDE050SV65341820500. This is for LEI

2. IBAN = RO82BRDE050SV65341910500. This is for EURO

CUM PUTEM AJUTA?

Îl vedeți pe minionul cu privirea tip „puppy eyes” din imaginea de mai jos? Îl scoatem la licitație, iar banii obținuți în urma acestei vânzări vor merge către Internatul Casa Veronica.

La final minionul va ajunge la cine a licitat cel mai mult pentru acesta!

Licitația începe astăzi, 18 august, de la 90 lei. Licitația se va încheia în data de 5 septembrie, ora 12.00 p.m. 

Vă rugăm să licitați prețurile în comentarii.

Ne mobilizăm pentru a-i ajuta pe copii? În această campanie de ajutor social mai participă și Online Gallery.

minion-licitatie-casa-veronica

UPDATE: licitația s-a închis! Vă mulțumim tuturor pentru sprijin. Minionul a fost adjudecat pentru suma de 100 lei, bani care vor ajunge în contul Casei Veronica.

3 thoughts on “Haideti sa facem o fapta buna: internatul Casa Veronica

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.