A magic room filled with yarn, hooks and needles!

Martisoare lucrate cu drag: flori crosetate

Martisoare lucrate cu drag: flori crosetate

Mai are vreun sens să vă spun povestea mărțișoarelor? Să vă povestesc ce simbolizează firul alb și firul roșu al mărțișorului și care e valoarea simbolică a unui mărțișor? Sunt sigură că le știți deja.

Ce nu știți, însă, e că toate mărțișoarele handmade au poveștile lor. Unele simple și amuzante, altele complicate și la fel de haioase. Cea mai grea etapă în crearea unui model de mărțișor e … alegerea unui model. Sunt mii și sute de mii de modele în lumea întreagă, simple sau complexe, colorate sau monocrome. Însă atunci când ai de ales doar câteva modele dintr-o mie, lucrurile se complică.

martisoare lucrate manual

De la clasicele modele (trifoi cu 4 foi pentru noroc și prosperitate, coșar pentru planuri împlinite, ghiocei care vestesc primăvara) am ajuns la tot felul de combinații. Așa e când internetul intră adânc în viețile noastre, iar rețelele de socializare ne strică somnul creativ cu tot felul de idei năstrușnice.

După lupte seculare ce au durat câteva zile, piticul responsabil cu creativitatea s-a trezit din hibernare și-a început să lucreze. Azi o floare, mâine 5, poimâine 10. Nu i-au ajuns florile și mărțișoarele crosetate, așa că a început să croșeteze gulere, eșarfe, botoșei, căciulițe elegante și … cardigane.

Piticul s-a gândit că ați aprecia mărțișoarele în formă de flori croșetate pentru că după trecerea zilelor de 1 și 8 martie veți avea nevoie să vă decorați o bluză, o rochie sau o geantă. Iar florile croșetate sunt accesorii minunate pentru o rochie de primăvară.

Pe toate le veți vedea la Târgul de Mărțișor de la Real (pe str. Ogorului, Oradea) din perioada 27 februarie – 3 martie.

Momentan vă arătăm doar câteva modele, întreaga colecție o veți găsi la târg:

flori crosetate martisoare

Lili

Junior blogger, crafter, cat & dog person. :) I crochet, knit, laugh and smile too often and talk to my cat way too much! http://atelierhandmadecom.etsy.com


Reader Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.