Surse de inspirație în … croșetat

Cum și de ce am început să croșetez e o poveste simplă: aveam nevoie de o ocupație nouă, de o activitate din care să obțin rezultate vizibile, palpabile. În munca din online rezultatele nu se pot ține întotdeauna în palmă.

Tutoriale video

Primii pași în croșetat i-am făcut cu ajutorul tutorialelor online. Pe YouTube găsiți o serie de tutoriale video foarte bine explicate: Naztazia, Crochet Geek sau Mike de la The Crochet Crowd.

Cu ajutorul clipurilor puteți croșeta o mulțime de modele de căciuli, bolero-uri simple și, desigur, botoșei. De fapt, primul meu proiect croșetat a fost o pereche de botoșei pentru fete. Deși nu sunt mamă, îmi plac nespus de mult copiii și jucăriile pentru copii. Spiritul matern e acolo, prezent și adormit, așteaptă să-l trezesc ca să-mi domine viața. Când va fi cazul, își va face apariția. Până atunci, încercăm să fim oameni mai buni și mai răbdători.

botosei-frumosi

Tutoriale pdf gratuite

Când m-am plictisit de tutorialele video, am început să caut tutoriale scrise: ravelry sau craftsy. Patterns sau modele. De la lucruri simple, am ajuns la lucruri complicate pe care le-am transformat în provocări. Era musai să deslușesc citirea modelelor.

Marii producători de fire, precum Red Heart, Patons ori Lion Brand, pun la dispoziția utilizatorilor o mulțime de modele gratuite, atât pentru croșetat cât și pentru tricotat. Ba mai mult, modelele sunt atât de bine scrise încât obțineți informații despre firul și croșeta necesară finalizării proiectului, cantitatea de fire necesară și, uneori, chiar durata de muncă.

Pentru vorbitorii de limba rusă, forumurile rusești sunt surse excelente de inspirație, mai ales în scheme de croșetat. Personal, prefer modelele scrise-n cuvinte, nu în semne.

Oliver bufnita postas

Bloguri de crafts și tutoriale pdf plătite

Și să nu uităm blogurile de crafts. În Statele Unite ale Americii nișa croșetatului e uriașă, blogurile sunt aranjate, frumos structurate și cu design-uri care-ți fură privirea. Iar modelele de croșetat sunt superbe. Sigur, designerii care trăiesc din modelele vândute (nu din produsele finite, ci din designul de model) sunt copiați în lumea întreagă. Mamachee, TheVelvet Acorn, WellRavelled sau TheHatandI sunt doar 4 dintre creatoarele de modele de croșetat pe care le admir. Le sunt clientă fidelă și datorită acelor „patterns” cumpărate din magazinele lor am reușit să învăț multe despre tehnicile de croșetat.

Imaginația-i gratuită 🙂

Ultima sursă de inspirație în croșetat o reprezintă propria imaginație. Fie ți s-a pus pata pe o poză pe care-ai văzut-o pe pinterest sau pe facebook, fie ai visat într-o noapte un model de fular pe care ți-l dorești, important e să pui croșeta la treabă. Nu contează cu ce fir, ce dimensiune trebuie să aibă proiectul, ci pur și simplu ia croșeta și firul și lucrează-l.

Michiduță din imaginile de mai jos a apărut la începutul lunii noiembrie. Aveam câteva ore libere între 2 proiecte, firele comandate online nu mai veneau și uite așa m-am apucat să-l croșetez pe drăcușor.

Cea mai mare încercare a fost să-i pun ochii de siguranță (dacă n-aveți menghină, veți pierde vreo 20 de minute cu acești ochi).

mustacioara

Corpul, brațele și picioarele mi-au luat vreo 2 ore și-un episod nou din Greys Anatomy.

dracusor crosetatDar sunt mulțumită de rezultatul final.
dracusor d for devilish crosetat

Voi cum vă alegeți proiectele? 

1 thought on “Surse de inspirație în … croșetat

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.