Caciuli crosetate, modele de primavara

Ultimele zile însorite ale lunii februarie i-au convins pe mulți comercianți să-și schimbe marfa de pe rafturile magazinelor, abandonând prin depozite hainele groase de iarnă, fălindu-se cu produsele de primăvară. Și drept e că la final de iarnă cu toții simțim nevoia de a mai schimba monotonia și hainele stufoase ale iernii pe ceva mai colorat, mai vesel, mai ușor de purtat. În curând impactul vizual de culori ne va obosi, dar momentan tânjim cât mai mult după ceva care să ne scoată din rutina plictisitoare în care ne-a aruncat iarna.

Vremea-i capricioasă, așa cum îi șade bine unei clime temperate. Azi e cald, mâine ninge. Și poimâine iarăși va fi cald. De aceea am lucrat câteva modele de  căciuli crosetate de primăvară (cele din imagine sunt mărimi de copii, dar pot fi făcute și pentru adulți) care să țină de cald în caz de frig și să nu fie sufocante în caz de temperaturi mai ridicate.

Căciulița în culori vesele (alb, portocaliu și verde) are forma unei căciuli slouch, care se lasă pe spate. Poate fi purtată ca o beretă. Potrivită pentru un copil de 12-18 luni.

caciula pentru copii

Pentru fete vă propunem un model de căciulă croșetată după un model franțuzesc. Cea din imagine e potrivită unei fetițe de până în 4 ani.

palarioara crosetata pt fetite

Și pentru mame avem o căciulă croșetată în stil franțuzesc – cloche – la care am adăugat o floare cochetă cu un nasture de lemn. Potrivită pentru o adolescentă sau o femeie. Datorită stilului de croșetat se lărgește și poate fi purtată inclusiv de o persoană cu o circumferință a capului mai mare de 55 cm.

caciula cloche

Cum vă plac?

1 thought on “Caciuli crosetate, modele de primavara

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.