Atelier Handmade pune comenzile-n cui!

Îmi place să croșetez și să tricotez, îmi place atât procesul de creație, de lucru, cât și rezultatul. Mi-a fost tare drag atelierul de croșetat pe care l-am susținut în Oradea și-mi place să văd că tot mai mulți oameni prind drag de-un hobby atât de creativ. Ani de zile m-am bucurat de proiecte inedite și de clienți înțelegători. În ultimii 4 ani am avut parte de nenumărate reacții pozitive, de proiecte trăznite și, de câteva ori, libertatea de a crea. Dar după ce-am tras linie, am pus sănătatea pe primul loc și-am cugetat oleacă am ajuns la concluzia că nu pot continua în acest fel.

Din 3 motive:

  1. nu mai pot face produse-n serie. Creativitatea e un bun care n-are preț, n-are valabilitate, dar făcând mereu același lucru, suferă. Și se distruge. Și-n timp ajung să acumulez frustrări. Unele produse le-am repetat de atât de multe ori că le-aș putea croșeta cu ochii-nchiși. Și nu-mi doresc să croșetez pentru a trăi, vreau să trăiesc pentru a-mi relaxa mintea cu un hobby liniștitor.
  2. nu-mi place să reproduc. Fie că e vorba de produsele create de mine, fie că e vorba de produse create de diverși designeri, nu-mi place să reproduc același lucru. E plictisitor și monoton. Și încet-încet, creativitatea ajunge să sufere.
  3. timpul bată-l năcazul să-l bată. E cam greu să menții un ritm alert de lucru cu un serviciu și un hobby care cere spațiu, timp și răbdare. Și decât să promit că livrez, pentru ca apoi să nu pot livra, pun comenzile-n cui.

N-a fost o decizie ușoară, în mare parte pentru că-mi place să lucrez cu oamenii, îmi iau energia din reacțiile pozitive ale clienților, dar e cazul să pun în cui opțiunea de „produse la comandă”.

Cum voi proceda?

În luna martie 2017 voi fi-n „concediu de creație” – vorba vine concediu, nu pot sta nici 2 zile departe de andrele. În martie îmi sortez proiectele, hotărând ce merită terminat și ce trebuie desfăcut. Nu mai preiau nicio comandă și voi livra doar ceea ce aveam deja pe listă. Iar apoi voi continua să lucrez doar proiecte care-mi plac, pe care simt nevoia de a le lucra. Voi continua să fac tutoriale gratuite și cu plată, voi continua să actualizez magazinul de pe Etsy și în mare parte acolo vei avea ocazia de a-mi găsi produsele.

Și dacă vreau ceva special?

În ultimii ani am colaborat cu succes cu doamne care croșetează și tricotează foarte bine, dacă aveți vreo cerință pe care acestea o pot onora, ne `auzim` pe e-mail. În rest, vă invit pe Etsy sau pe Online-Gallery.ro.

botosei broscuta crosetati
botosei crosetati de atelierhandmade.com

 

2 thoughts on “Atelier Handmade pune comenzile-n cui!

    • Bună Patricia,
      Dacă dorești să vinzi produsele pe care le faci, poți fie să le vinzi pe o platformă online – breslo, etsy, olx etc, fie la târguri. Dacă ai poze cu produsele tale, trimite-mi și le public – condiția fiind să fie originale.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.