Olimpiada Handmade – Pe ultima sută de metri

Olimpiada Handmade a intrat pe ultima sută de metri, ceea ce înseamnă că proiectele finalizate încep să apară în grupul nostru. Dacă ai intrat pentru prima dată pe blog, citește mai multe despre ce înseamnă această provocare online handmade.

Până voi definitiva categoriile la care putem încadra fiecare proiect, vă arăt câteva poze cu WIPS (work in progress = în lucru) și proiecte finalizate. Partea frumoasă a provocării e că nu ne-am limitat doar la croșetat și tricotat, adăugând și un strop de decoupage și pictură.

 • Nicoleta Dena a făcut câteva cutii de bijuterii cu tehnica decoupage. Tare mult mi-a plăcut cutia cu lalele. Nu-i singura tehnică folosită, Nicoleta a mai făcut și-o căciulă din merinos.

olimpiada-handmade-nicoleta-dena

 • Raluca a pornit „la drum” cu o provocare uriașă: 6 minioni de făcut și-un tricou de ornat cu o floare croșetată. Hai, Raluca, spor la muncă, până duminică ai timp să le termini hainele minionilor 😀

raluca-olimpiada-handmade

 • Mariana și-a propus să croșeteze o fustă lungă, neagră și elegantă. Și o admir cu atât mai mult cu cât firul negru, pe cât mi-e de drag, pe atât de greu îmi e să-l lucrez. Între timp a terminat și-o vestă albă, iar ceva-mi spune că va reuși să termine fusta până-n 21 august.

mariana-olimpiada-handmade

 • Narcisa și-a propus să facă o tunică pentru o frumusețe de 7 ani și începutul e promițător. Spor la croșetat!

narcisa-olimpiada-handmade

 • Carmen a început o jucărie, o păpușă cu rochiță. Și a făcut mari progrese, hai că imediat e gata!

carmen-olimpiada-handmade

 • Andreea a început olimpiada cu o pălărie și vedem săptămâna viitoare cu ce va termina 😀 Spor la croșetat!

andreea-olimpiada-handmade

 • Kati e furnica din grup, a tricotat și croșetat de zor într-o zi cât eu lucrez în 3. Un șal și-o geantă sunt deja gata, rămâne de văzut până săptămâna viitoare cu ce ne mai surprinde 🙂 Bravo, Kati!

kati-olimpiada-handmade

 • Liliana, tizul meu, a lucrat și ea de zor. Și-a terminat deja 3 proiecte!

liliana-olimpiada-handmade

 • Gabriela a început o jucărie nouă, un iepure și, după ultima poză, aș zice că-i aproape gata!

gabriela-olimpiada-handmade

 • Pretty String și-a propus să croșeteze cât mai multe căciuli pentru diverse proiecte de caritate. Iar ceva-mi spune că deja are vreo 2 terminate, rămâne de văzut câte va număra până-n 21 august:

pretty-string-olimpiada-handmade

 • Tatiana a început un proiect cu tehnica granny square, ori un poncho ori o jachetă. Tatiana, îți trimitem un val de încurajări să reușești să termini proiectul până la final de olimpiadă 🙂

tatiana

Cât despre proiectele mele, șalul Close to You e aproape gata, adică mai am exact 16 rânduri și-i numai bun de blocat. Cât despre șalul Fields of Lavender, ei bine, aici mai am aproape 40% de lucru, e un proiect tare migălos, dar absolut superb! Mă bucur totuși că am reușit să termin un cadou de botez pentru un bebeluș, am terminat și pătura cu motive tradiționale românești, iar azi-mâine încep și-o căciulă dintr-un fir vopsit manual.

lilisor-olimpiada-handmade

Scopul provocării este să ne ambiționăm în a lucra și termina în timp util cel puțin un proiect handmade. Pentru că atunci când vine vorba de sport și hobby, scuza „nu am timp” sau „e prea complicat” e, probabil, cea mai la îndemână și cea mai păguboasă pentru o persoană creativă. Setează-ți obiective mici și ușor de atins, pentru ca apoi să evoluezi la altele mai mari și mai complexe.

Spor la muncă s-avem! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.